Právě poslouchám,  Hudba

Root – Zjevení

This entry is part [part not set] of 4 in the series Root

Debut brněnských Root, „Zjevení“ (1990) patří mezi naprosto kultovní (blackmetalové) nahrávky. Debut představuje vyvrcholení první etapy existence kapely a zakončuje demáčovou éru. Počínaje další deskou se Root posunuli o úroveň výš, nicméně tak bouřlivě přijaté skladby jako „Píseň pro Satana“, „666“ a „Hřbitov“ už nikdy nenapsali, mají sice spoustu lepších, ale v popularitě vedou tyhle tři, si myslím…

Ale nejen zmíněné tři, i další skladby přinášejí důležité momenty a riffy a všemu vládne mocným hlasem Big Boss, třeba z deklamace v „Upálení“ jde až hrůza. Osobně mi moc nesedí první zhruba třetina desky, skladby jako „Zjevení“ a „Aralyon“ se snaží budovat atmosféru, ale na mě až moc dřevním způsobem. Ale druhá půlka desky se mi už líbí, kromě již zmíněných mám rád „Démon“, „Cesta zkázy“ a další, i když jde často o (jednoduché) nářezy.

„Zjevení“ vyšlo v mnoha edicích, já si pořídil až zatím poslední, polský exkluzivní dvojdiskový digipack a jeho grafické provedení stojí opravdu za to. První disk obsahuje vlastní album plus bonusy, mezi něž patří kultovní „Hřbitov“ a pro mě jedna z topovek nejstaršího období, „Dogrova říše“. Další bonusy tvoří tři živé nahrávky, bez těch bych se sice obešel, ale pro dokreslení atmosféry proč ne. Druhý disk obsahuje živák z Noci plné hvězd (1999) v Třinci a stačilo mi ho slyšet jednou, protože zvuková kvalita je špatná. Playlist, výkony, atd. jsou dobré, nakolik tedy možno soudit, ale jako celek – jednou stačilo.

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Series Navigation

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *