CD,  Právě poslouchám,  Hudba

YBCA – Voholte je!!!

This entry is part [part not set] of 2 in the series YBCA

Druhá deska brněnských loupežníků YBCA se více drží tématu loupežnictví, a to už od intra inspirovaného Mrazíkem. Danému tématu se YBCA věnuje ve svižné směsici metalu, hardrocku a punku, jednotlivé skladby pěkně osdýpají a to i díky silným a sborovým refrénům. Aktuální sestavu (Paramba, Big Boss, Míra Horejsek, Dejan, Thomas, Alex a Filip) doplňují hosté Ondra Novák, Khaablus a Silva Chrudinová (Latex Jesus, ONA).

Po parádním otvíráku „Čórkaři ze štatlu“ málem okradou i Karla Gotta, titulní skladbu a první klip „Voholte je !!!“ zahajuje akustické intro podkreslující Big Bossův proslov – výzvu k loupení a ve skladbě oloupí Metallicu, Mejdny i Olympic. „Pod dubem, za dubem …“ se strojovým rytmem navazuje textově na známou hitovku z debutu, „Be-Ruš-Ka“ je zase úchylárna ve stylu Morčat, úžasná je Big Bossova bilanční balada „Bambitky a nože“ a napostá šleha a vrchol desky „Blbej nápad“ má jednak (blackově) epickou atmosféru ale hlavně kulervoucí (hostující) zpěvy. V závěru exceluje Big Boss letitým rokecem „Rock je náš“ a „Já budu chodit po špičkách“ od Petra Nováka.

I ostatní skladby rozhodně stojí za to, dvanáct skladeb (plus intro) uteče jak voda. „Voholte je!!!“ mi přijde o něco lepší a vyrovnanější než debut, vlastně mi nesedí jenom „Hajný je lesa pán“. Šlape to parádně, řemeslně není zkušeným muzikantům co vytknout. Prostřídá se několik zpěváků a všichni jsou výborní, zejména Big Boss má více různých a skvělých poloh, o hostech jsem už mluvil.

Z desky je cítit nadhled, vtip, pohoda i nadšení, takže co více si přát. Ovšem YBCA je především komando humoru a jako takou je potřeba ji brát – což ne všichni chápu, jak jsem zaregistroval u pár reakcí na první desku. PS: Na moje pozitivní hodnocení má určitě vliv to, že su z Brna, kapelu sleduju přes dvacet let a s některými členy se znám osobně….

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Series Navigation

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *