Právě poslouchám,  Hudba

Venom – Black Metal (Deluxe edition)

„Black Metal“ od britských Venom patří mezi další stavební kameny stylu, který je dokonce po této nahrávce pojmenován. Přitom je to spíše syrový heavy metal, podobně jako další nahrávky z té doby. Deluxe edice obsahuje CD s jedenácti bonusy a DVD se záznamem koncertu. CD mi přijde více syrové a punkové; video zase více hudební a heavy metalové, asi ty dva roky, které je dělí pomohly ve vyhrání kapely. BTW, samotní Venom (asi) ani s jednou z uvedených škatulek nesouhlasí, i pro mě je to jen taková hrubá berlička.

Deluxe edice je luxusně vybavená fotkami, grafikou i doprovodnými texty, ale ty fotky … jsou až směšné, ale taková byla tehdy doba.

CD

„Black Metal“ na mě působí jako jednoduchý (heavy) metal s punkovým feelingem, samozřejmě satanistické texty plné pekla a satana je odlišují od ostatních kapel. Skladby jsou však chytlavé a výrazné, od úvodní „Black Metal“ přes „To Hell And Back“ a „Countness Bathory“ až k závěrečné „At War With Satan“. Zajímavé jsou chytlavé refrény typu „Teacher’s Pet“ nebo hrátky s atmosférou typu „Buried Alive“. Celková hudební a zvuková úroveň mě celkem překvapila, čekal jsem větší underground.

Bonusy skladby tvoří jiné verze skladeb případně další známé skladby v singlových a EP verzích, což je fajn pro získání komplexnějšího obrázku kapely, ale nic, bez čeho se člověk neobejde.

Video

Čekal jsem undergroundový bordel, ale tohle je profesionální video s detaily i prolínačkama. I show je celkem propracovaná, dojde na ohně a lasery, plusem je velký sál i jeviště, vystoupení má skvělou atmosféru. Jsou tam momenty, kdy Venom působí jako šílenci ale převážněto jsou zapálení hudebníci, dojde i na dvě sóla (basové a kytarové). Show graduje výstupem po rampě a skončí destrukcí nástrojů. Zajímavá je až SM vizáž, tedy kov a kůže – dnes možná působí lehce zastarale a směšně, ale pořád je mi to sympatičtější než dnešní dredatí pokérovanci.

Show, pózy, světla, všechno je prostě fajn a hodně mě ten koncert překvapil, fakt čekal jsem undergoundový amatérský bordel, ale tohle je fakt velká kapela. A tohle video mě přesvědčilo o tom, že Venom šlo především o hudbu a ne o opičárny okolo.

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.