Hudba,  DVD

DVD Brutal Assault 2015

This entry is part [part not set] of 3 in the series Brutal Assault

Na tomto ročníku festivalu Brutal Assault jsem byl, takže můžu porovnat svoje vzpomínky se záznamem. Určitě jsem neviděl naživo vše, co je na záznamu, ale minimálně Death DTA, Mayhem a Marduk patřili k vrcholům festivalu.

Death DTA byla „jednorázová“ koncertní vzpomínka na předčasně zesnulého Chucka. Zazní Suicidal Machine následovaná krátkým proslovem a oslavou Chucka, pak Overactive Imagination a Symbolic, vše přináší strhující hudební zážitek. Nevím, jestli dobře koukám, ale – to je třístrunná basa?

Následují rovněž kultovní Mayhem, kteří navíc přidávají okultní divadýlko pomocí rekvizit jako jsou lebky, kosti a podobně. Vystoupení je více o atmosféře a ta byla v kotli strhující, to si pamatuji. Vystoupení má prostě pořád má svoje kouzlo.

Primordial jsem na živo neviděl a teď si říkám, bohužel. Jsou epičtí, hypnotičtí, majestátní a zpěvák je hlasem naléhavý. Takže jde o povedený black, byť poněkud jednodušší. U Carnifex (standardní deathcore) se nemůžu dočkat až skončí, to opravdu není pro mě.

Napalm Death mě naživo zklamali, po shlédnutí jednoho z předchozích DVD BA jsem začal uvažovat, že vezmu na milost i jejich tvorbu po roce 1995. A tento záznam mě utvrzuje v tom, že živé šílenství zpěváka je prostě ono a ani při nových skladbách by člověk neřekl, že jsou na scéně od roku 1985, protože dokážou nakopat zadek i mnohem mladším kapelám.

A stejně jako naživo, tak i na DVD mě totálně rozsekala a rozemlela na prášek Panzer Division Marduk. To je totální blacková smršť, vychřice a výplach. Neuvěřitelný.

Decapitated jsou z Polska, takže bicí a řev. Jinak normální death valivého sepultura stylu, nijak mě to nezaujalo.

Podle veteránů thrashe Nuclear Assault má festival svůj název. Kapelu neznám a docela mě překvapilo, že v nich hraje Dan Lilker, zakládající člen Anthrax ale hlavně člen S.O.D. Z vystoupení mám rozpačité dojmy – hudebně celkem OK, i když jsem přemýšlel, jestli bubeník dohraje nebo zkolabuje. Ovšem mnohem horší je zpěv, ten se mi absolutně a vůbec nelíbí.


Po řemeslné stránce jde o standardní koncertní DVD, s dobrým obrazem a zvukem. Pro mě osobně je na záznamu tak polovina kapel naprosto výborných, na druhou stranu je tam pár absolutně nezajímavých.

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Series Navigation

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *