Papírové modely

Laurin & Klement E 1907, 1:32

Vystřihovánka veteránu Laurin & Klement E 1907 je klasický model z ABC od Michala Antonického. Model je ručně kreslený a čáry mají svoji tloušťku v důsledku čehož narazíme na drobné nepřesnosti. Některé celky jsou zjednodušené a/nebo stylizované ale i díky tomu roste model pěkně pod rukama a než jsem si vzpomněl, že bych mohl fotit nějaké mezistavy, tak bylo hotovo.

Model zabírá necelé dvě stránky A4, okraje obsahují postavičky sloužící k oživení a vytváření dioramat. Stavbu jsem zahájil podle návodu podvozkem, následuje motor, sedadla, blatníky, doplňky, kola a je hotovo. Model jsem stavěl tak, jak je, vylepšil jsem ho pouze prořezáním vzduchu u tlumičů náprav a volantu. O vylepšení kol o disky a jejich prořezání jsem chvíli přemýšlel ale nechtělo se mi do toho, také jsem dlouho přemýšlel, zda na model osadit střechu nebo ne. Nejdřív jsem nechtěl, protože se mi moc nelíbí a ani se mi nepovedla (podlepení, tvarování), ale pak jsem si řekl, když už, tak už.

Model je sice celkem jednoduchý ale má své stylizované kouzlo. Stavba jde pěkně od ruky ale je potřeba počítat s určitou tolerancí, (naštěstí) nejde o dnešní špičkové modely, kde se počítá i s tloušťkou lepidla 🙂

Hodnocení

Průměrné hodnocení 5 / 5. Vote count: 1

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *