Právě poslouchám,  Hudba

V.A.R. – No Place To Hide (demo)

Thrasheři V.A.R. šli vždycky mimo mě, podle jména jsem o nich samozřejmě věděl, ale aktivně jsem je nikdy neposlouchal. Více jsem je zaregistroval na pár koncertech v poslední době (Asgard, Pačess), kde jim to slušně šlapalo a pak v reedicích časopisu Pařát. Kapela se na scéně pohybuje přes třicet let, což je obdivuhodné, málokteří z tehdejších souputníků jsou dodnes aktivní.

Možná, že kdybych se ke kapele dostal v 90. letech, mohla mě zaujmout a stát se kultem, podobně jako třeba Debustrol nebo Kryptor. Nebo taky ne, oproti zmiňovaným hrají V.A.R. na demu „No Place To Hide“ obyčejný thrash metal, se vším, co k tomuto stylu kolem roku 1990 patřilo – riffy, sóla, vyhrávky, valivá atmosféra i kvapíkové jízdy. Poslech dema mě na jednu stranu nijak nevadí, tam mi kousek připomene již zmiňované Debustrol, tam zase Torr, Asgard nebo Boron, takže jak uvádím výše, vše zní v dobových a očekávaných intencích. Na druhou stranu mě demo nijak zvlášť nezaujalo a nic mě nenutí k jeho opakovanému poslechu, holt po třiceti letech od vydání si vztah ke kapele/demu už nevybuduji.

Reedice dema vyšla jako příloha Pařátu, obsahuje původní (remasterované) demo a jako bonus jednak znovunahrané skladby z dema a jednu novou skladbu.

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *