Papírové modely

Tismice – Kostel Nanebevzetí P.Marie, 1:150

Vystřihovánka modelu kostelu Nanebevzetí P.Marie vypadá celkem jednoduše, a tak postupuji podle návodu. Navíc využívám zkušeností z podobného modelu kostela v Mohelnici a tak mě už římsy nepřekvapí.

Při stavbě jsem si chtěl vyzkoušet nové postupy a tak stěny podlepuji pomocí Koresu 200g papírem a musím říct, že je to mnohem pohodlnější a rychlejší. Vlastní stavba se zahájí pláštěm, což je dosti rozsáhlý díl, vlepují se do něj dvoje dveře a dvacet okýnek. Následuje přístavek, trojice obloukových apsid a na závěr střechy (a dalších osm okýnek). Po dokončení vlastní stavby řežu kříže z kartonu, pro jejich sestavení je potřeba korálek a párátko; kříže barvím zlatou Humbrolkou. Další věc, kterou si zkouším poprvé je terén. Podložku z kartonu barvím zelenou temperou a posypu modelářskou trávou, myslím, že to nevypadá špatně.

Model je celkem přímočarý a jednoduchý, vše sedí docela dobře. Pouze na střeše přebývaly dvě chlopně, což lze snadno vyřešit. Trošku horší je, že mi na římse chybí kousek zdi, ale to mi mohlo odpadnout během stavby, opravdu už nevím…

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.