Právě poslouchám,  Hudba

Scorpions – Blackout

This entry is part [part not set] of 2 in the series Scorpions

Blackout je určitě nejtvrdší deska německých Scorpions a ve své době se mohla s trochou nadsázky postavit třeba vedle Judas Priest. Její úspěch vedl nahrávací společnost k podpisu smlouvy s Def Leppard a přebal zase inspiroval o více než dvacet let Rammstein k obalu druhé desky Sehnsucht.

Úvod alba patří vypalovačce „Blackout“ kterou mi trochu kazí závěrečné rozbité sklo, i když to zase ladí s obalem. Následuje hutná „Can’t Live Without You“ a další skladby kombinující hard-rock a heavy metal. Silné melodie, sóla, riffy, zpěv, to vše je vyváženo v chytlavou směsici příjemně poslouchatelných skladeb ze kterých dýchá jistá bezstarostnost a pohoda.

Prakticky mi nevadí ani balady až ploužáky typu „You Give Me All I Need“ i když závěrečný „The Smoke Is Going Down“ mi až tak úplně nesedí. Více mi sedí svižnější věci jako „Now!“ a „Dynamite“, byť jde o stadionové halekačky. Zajímavé jsou i dvě skladby stojící stylově trochu jinde, rocknrollová „Arizona“ a hůře přístupná, ale o to silnější, pomalá, zatěžkaná a epickým zvukem podpořená „China White“. Bonusem jsou 4 demoverze, obecně tohle moc nemusím, ale v tomto případě jde o docela solidní věci.

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Series Navigation

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *