Nezařazené

Poslouchat při čtení a nakupovat při televizi?

Denně vidím spoustu lidí (třeba) v MHD, kteří mají sluchátka na uších a k tomu si čtou knihu. Zástupce nějakého eshopu říkal, že spousta lidí díky tabletu nakupuje při nenáročné činnosti jako je sledování televize. Chápu, že je dnes na všechno málo času ale tenhle multi-taskingový trend se mi nelíbí. 
A to nejen proto, že různí guru osobní produktivity v čele s Babutou neustále opakují – dělejte jen jednu věc, zato pořádně a naplno. Když jíte, vychutnávejte jídlo, když čtete, soustřeďte se (jen) na knihu, když posloucháte, soustřeďte se na hudbu atd. Ono na tom něco je, protože co mám ve skutečnosti z toho, že poslouchám hudbu a zároveň si čtu? Osobně nemám většinou nic ani z jednoho, jen takové útržky toho či onoho. A navíc mi to připadá jako neúcta k autorovi. 
Někdo může namítnout, že spousta hudby, knih, časopisů atd. nestojí za to, aby se jim věnovala plná pozornost, že je to jen taková výplň. Pokud je to tak, má vůbec cenu s tím ztrácet čas? Řekl bych, že ne. No a pokud takhle úplně zruším to, co za to nestojí, tak získám více času na to, věnovat se naplno tomu, co za to stojí. 

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *