Nezařazené

Paleo na půl – Pátý týden bez mléka

Ani poslední týden nepřinesl nějaké zásadní těžkosti. Pár obědů bylo jiných, než bych si dal normálně (pstruh, koleno) ale jinak žádný problém. Faktem ale je, že jsem pomalu začal dostávat chuť na nějaký ten sýr; jogurty ani máslo mi nechybí.

Závěr

Vydržet měsíc bez mléka a mléčných výrobků nebyl zásadní problém, snědl jsem o něco víc vajec, zeleniny a ovoce, hlavně jablek a banánů. Občas jsem vynechal polévku nebo omáčku, nedal si třeba hamburger se sýrem a párkrát jsem jedl něco, co bych si normálně nedal a co nepovažuji za zdravější variantu, např. řízek místo špenátu (se smetanou). Asi dvakrát jsem snědl něco, v čem asi mléko nebo sýr byl, byť alergen 7 v jídelním lístku uveden nebyl. 
Po měsíci nepozoruji žádné podstatné změny, takže opakuji a shrnuji průběžné závěry jednotlivých týdnů – možná mám o něco větší hlad (zvlášť když vynechám polévku) a možná se cítím o něco méně ospalý – ale to může souviset i s čímkoliv jiným. No a zhubl jsem něco málo přes kilo, ale to beru jen jako kosmetickou věc a nebylo to účelem.

Další postup

K mléčným výrobkům se asi vrátím, ale spíše tak, že nebudu vynechávat jídla jako kulajda, bramborová kaše, omáčky a jídla, kde je sýr jako doplněk – třeba těstoviny nebo salát. Nadále zkusím omezit jogurty i sýry a hlavně vynechat ty zrající. 
Další výzva je omezení kukuřice, luštěnin, rýže, cukru a pšenice (obilí), což nevím, jak udělat. Připadá mi to totiž celkem drastické a v „hromadném“ stravování dosti omezující, takže mě napadá jen výrazné omezení, tedy bez buchet, knedlíků atd. 

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *