Nezařazené

Paleo na půl – bez mléka – třetí týden

Dalším a mě sympatickým rysem palea je prožívání a užívání si jídla. Prostě se na jídlo plně soustředit a vychutnat si ho. Žádné hltání na chodbě mezi meetingama nebo dokonce před počítačem (při čtení FB) a televizí. Prostě si vše pěkně v klidu vychutnat a užít si to. O to se samozřejmě snažím se ale ne vždy to vyjde.

Třetí týden proběhl velmi podobně jako ten druhý – takže více ovoce ke svačinkám místo jogurtu a občas omezení při výběru jídla v jídelně nebo restauraci. Jednou jsem si dal houbové rizoto bez sýra, podruhé řízek s bramborama místo (smetanového) špenátu s vejcem, což mi nepřijde jako zdravější varianta. Zrovna tenhle příklad mě přivedl na myšlenku, že bezmléčné stravování (v restauracích) vede často k jídlu typu řízek nebo plátek masa, což není chyba palea jako takového, doma si klidně udělám špenát bez smetany. 
Postupně jsem se vrátil k čokoládě, byť hořké, přeci jen s těma dvojčatama je to uklidnění občas potřeba.

Průběžný závěr

Stále nepozoruji nějaké podstatné změny, takže opakuji závěr z minulého týdne – možná mám o něco větší hlad (zvlášť když vynechám polévku) a možná se cítím o něco méně ospalý – ale to může souviset i s čímkoliv jiným. A je rozhodně zajímavé přemýšlet o jídle i v těch restauracích a jídelnách. 

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *