Hudba,  CD

Ingrowing – Aetherpatus

Přiznám se, že grind moc neposlouchám, ale zrovna k Ingrowing (a Vlakinovi) chovám velký respekt jednak za to, čeho dosáhli, ale hlavně za jejich přístup. No a i hudebně se mi jejich tvorba docela líbí a rád si je (občas) poslechnu. V roce 2009 vyšlo 15 minutové EP Aetherpatus obsahující sedm skladeb včetně coveru od Nasum, v jedné skladbě hostuje zpěvák z Pigsty. CD provází jednoduchý booklet s texty, o ty i grafiku se postaral spřátelený Chymus.

Ingrowing pro mě představují typický grind a i tato nahrávka je solidní bruska od začátku do konce. Dojde na střídání dvou vokálů, celkový výraz mi přijde vyspělejší ale čekal bych trošku větší variabilitu. Faktem ale je, že jednotlivé skladby nejsou zaměnitelné, třeba v úvodní „Ante Porta Vitae“ dojde na již zmíněné střídání vokálů, následující „Derelict“ má zase naléhavý vokál a provází ji i mírné zvolnění, podobně jako následující „Safezone“ a dojde i na drobná ozvláštnění třeba thrashovým motivem. Závěr tvoří cover od Nasum, originál neznám, takže neposoudím ale skladba trvá cca 50 vteřin a skončí dřív, než pořádně začne.

Stopáž nahrávky, tedy čtvrthodina, je tak akorát a být delší, tak už mě to začne nudit. Nicméně tohle je pro mě grind vybroušený k dokonalosti, možná trošku ječáku chybí… Za mě – když grind, tak (jedině) Ingrowing.

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *