Právě poslouchám,  Hudba

Dysfigured Corpse – 25 let znetvořené mrtvoly

Death/Grind legendu Dysfigured Corpse jsem nikdy neposlouchal, ale jejich projekt koververzí kapel, jež je ovlivnili, mě zaujal natolik, že jsem si pořídíl limitovanou digipackovou verzi (mám číslo 15/100). Digipack s nášivkama kapel mi přijde pěkný a originální, komentář v bookletu potěší, vizuální dojem jen trochu hyzdí vlastní CD, to je jak z 80. let, ale holt CD vyšlo v Pařátu.

Některé předělávané skupiny patří mezi velká jména českého metalu (Torr, Krabathor, Root, Debustrol), další jsou stylově spřízněné (Contrastic, Plastic Grave, Malignant Tumor, Fleshless) a jiné jsou lehce nečekané (Buřinky II, H.N.F.).

Některé skladby patří k natolik ikonickým, že jakákoliv jejich předělávka mi prostě nesedí, ale chápu, že jde o poctu a je potřeba i určitý nadhled, což potvrzují i použité filmové hlášky a další vtípky. Celkově jde o solidní death/grindovou jízdu, i když u některých skladeb bych si dovedl představit grindově zběsilejší provedení (třeba „Orthodox“), na druhou stranu „Děda“ nebo „Hřbitov“ jsou solidní vypalovačky. Některé skladby mi zase připomněly grind/crust počátku 90. let, takže půlhodinka strávená s touto nahrávkou je rozhodně pozitivní.

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *