Hudba,  Koncerty

Dark Valentine Party 6 vs. Pagan Black Night vol. 5 – 15.02.2014

V sobotu 15.02.2014 proběhly v Brně dvě pro mě zajímavé akce – Pagan Black Night vol. 5 na Melodce a Dark Valentine Party 6 na Flédě. Dlouho jsem přemýšlel, kterou akci zvolit – Valentine party mě lákala atmosférou a lidma, Pagan Night zase kapelama, protože Stíny Plamenů jsou posledních pět let moje srdcovka. Rozdvojit se bohužel neumím, naštěstí nejsou Melodka a Fléda tak daleko od sebe, takže přecházím tam a zpátky – zkrátka jsem byl všude a dvakrát…

Přestože se na Flédě začíná dřív, já začínám na Melodce, kam přicházím něco po osmé a doufám, že koncert už bude v plném proudu a mě se povede ušetřit nějaký čas. To se povedlo jen částečně – Black Seal sice již hrají ale mají cca hodinu zpoždění, jejich set mi nijak zvlášť v hlavě nezůstal. Po celkem dlouhé pauze vystupují Desire of Sorrow, náhradníci povolaní na poslední chvíli. Jejich blackmetalový set mě dost zaujal, zpěv mi totiž evokuje staré CoF a melodické sypačky s tímto typem zpěvu můžu, zvlášť když je vše podbarveno lehce mystickým oparem… Sice šlo pro mě o překvapení večera ale po pár skladbách odcházím na Flédu.

Na Flédě vrcholí vystoupení Arch Of Hell. Ty jsem viděl za poslední dva roky několikrát a v jejich hodnocení se už nechci moc opakovat. Podle mě je to řemeslně perfektně odvedená symfometalová halekačka, kde ani líbivý obal nezakryje převažující prázdnotu, jedním uchem tam a druhým ven. I následující Misty Ways vidím opakovaně a ani zde se nechci moc opakovat, jejich projev mi přijde uvěřitelnější a niternější, i hudebně je mi to díky příměsi gotiky a elektroniky bližší; opět cca v půlce se vracím zpět na Melodku.

Bohužel tenhle odchod byl špatně naplánován, vrátil jsem se zřejmě těsně po konci Unclean a čekání na Doomas bylo velmi dlouhé, zpoždění se blížilo ke dvěma hodinám. Doomas přijeli z vystoupení v Luhačovicích, takže absolvovali druhý koncert za večer ale na suverénním výkonu to nebylo vůbec poznat. Vrcholem akce pro mě byly Stíny Plamenů, které pro mě dokonale kombinují tvrdost, melodiku, chytlavost i nadhled (v textech).
Pod Morbivodovým vedením zahráli mix starších i novějších věcí, závěr obstarali dva přídavky. Osobně jsem byl velmi spokojen a jedinou chybou byl konec ve dvě ráno, takže publikum již lehce prořídlo. Ale jinak stoprocentní spokojenost.

I přes pokročilou noční hodinu se vracím na Flédu, s tím, že neuvidím Lahkou můzu jsem se již smířil. Po příchodu jsem se nějak zakecal u merche Misty Ways a nějak si nevšimnul, že Carpathia Castle ještě hrají, takže sem stihl jen závěrečnu děkovačku. Konec večera to ale ještě nebyl, následovala BDSM show „pravdivý příběh Valentina“, což už bylo nad moje chápání. Posledním prvkem programu byla zdlouhavá tombola – lidi se totiž už rozprchli a tak byla každá cena vyvolávána opakovaně a vyhrál snad každý, kdo měl dost trpělivosti – včetně mě. No a komu to bylo málo, tak pokračoval na after party v čajovně kousek naproti Flédy.

Když to shrnu – pro mě hudba lepší na Melodce (Doomas a Stíny Plamenů), lidi a atmosféra zase na Flédě.

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *