Nezařazené

Ador Dorath, Forgotten Silence, Awrizis – Brno Melodka, 07.11.2014

Na akci jsem dorazil během vystoupení druhé kapely Awrizis, hrající podle vlastních slov hybrid metal, mě to přišlo jako melodický death, ale šlo o celkem podařené vystoupení.
 
Následující Forgotten Silence hráli věci starší i novější, došlo i na „novinkové“ sedmipalcové EP, energické vystoupení bylo mnohem metalovější a méně progresivní než jsem čekal.
FS jsou mojí oblíbenou kapelou, jejich kouzlo je však ve studiové tvorbě a tak byli vrcholem večera Ador Dorath. Dávný, až magický, zážitek ze Svatoboje nelze překonat, ale podivné vystoupení na Favále překonáno bylo, i když šlo o první koncert po roce a půl a ani na něm nebyla zpěvačka, avizovaná pro vybrané koncerty. Stejně jako FS tak i Adoři volili průřez tvorbou, byť na největší (nejstarší) hity nedošlo. Celkem logicky patřilo těžiště koncertu novinkovému albu „The Very Esence of Fire“, nové skladby mi přišly trochu jednodušší než starší tvorba, tak trochu umca umca, ale přitom dosti energické a emotivní. Každopádně uvidíme, co přinese poslech CD zakoupeného přímo na koncertě. I přes mohutné vyvolávání skončil set bez přídavku a … Dorati byli dojati.
PS: Sice sám taky fotím, ale pokud celou první řadu zaberou fotografové a nahrávači, tak se mi v tom nějak ztrácí ten (okamžitý) prožitek…

Originální článek s rozsáhlou fotogalerií a odkazy na podobné články

Hodnocení

Průměrné hodnocení 0 / 5. Vote count: 0

Zatím nehodnoceno.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *